GLAVNI GRAD ĆE PODRŽATI DALJI RAZVOJ MUŠKOG RUKOMETNOG KLUBA “BUDUĆNOST”

GLAVNI GRAD ĆE PODRŽATI DALJI RAZVOJ MUŠKOG RUKOMETNOG KLUBA “BUDUĆNOST”

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima muškog Rukometnog kluba “Budućnost”, koji je u prethodnoj sezoni izborio plasman u Prvu rukometnu ligu Crne Gore. S obzirom na to da je klub osnovan 2019. godine, u pitanju je uspjeh vrijedan pažnje za razvoj muškog rukometa u Podgorici.

Gradonačelnik Vuković je tom prilikom istakao da Glavni grad ima poseban odnos prema sportu kao jednom od simbola Podgorice, te da je vrlo ponosan na ono je u tom dijelu učinjeno tokom prethodnog perioda. Sastanak je organizovan u cilju predstavljanja kluba, razmatranja značajnije podrške ovom sportskom kolektivu, te planiranja budućih zajedničkih koraka u pravcu preuzimanja kluba ukoliko se stvore neophodne formalno-pravne pretpostavke za to.

“Glavni grad bi već naredne godine preuzeo obavezu finansiranja muškog Rukometnog kluba ”Budućnost” na sličan način na koji je to prethodno učinjeno sa odbojkaškim klubom. Želimo da sačuvamo tu lijepu tradiciju i stvorimo uslove da što je moguće veći broj djece trenira rukomet i u Podgorici.”, kazao je Vuković i dodao da bi realizacija ove inicijative u značajnoj mjeri obogatila sportsku porodicu Budućnosti.

Veselin Miško Kruščić, pomoćni trener, ispred muškog RK “Budućnost”, zahvalio je predstvanicima Glavnog grada na gostoprimstvu i istakao da je siguran da će ova ekipa biti ponos Podgorice.

Glavni grad je iskazao spremnost da, u mjeri mogućeg, pomogne našu rukomentnu ekipu, na čemu smo izuzetno zahvalni. Vrlo sam zadovoljan razgovorom i predstavljenim planom.” kazao je Kruščić i dodao da je uvjeren da će opravdati ukazano povjerenje.

 

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića dostupna je na sljedećem linku:

 

Izjava Veselina Kruščića dostupna je na sljedećem linku:

 

Kadrovi sa događaja na linku: