Mrvaljević nakon prve pobjede u 2023: Još ima rezervi u našoj igri

Mrvaljević nakon prve pobjede u 2023: Još ima rezervi u našoj igri

Golom Darka Đurovića iz sedmerca, u posljednjoj sekundi meča, naš tim je upisao prvu pobjedu u drugom dijelu sezone. Bodovi osvojeni u duelu sa Sutjeskom važni su za samopouzdanje i za ono što čeka momke u nedjelju, a to je novi okršaj u SBbet Prvoj ligi sa ekipom iz Tivta.

– U svakom segmentu igre moramo bolje. Nisam zadovoljan ni nakon osvojenih bodova, iako je pobjeda – pobjeda. Još ima rezervi u našoj igri. Svjesni smo problema zbog povreda, što i utiče na naša izdanja. Imamo i mladost, neke igrače koji prvi put igraju ovakvu ligu, poput Bulatovića, na desnom beku Cerovića, dok se Đurković vratio iz povrede poslije osam mjeseci i dao je veliki doprinos sa Nišavićem – kazao je Draško Mrvaljević.

Nije bilo uzbune nakon serije poraza u 2023. godini. Mrvaljević je nakon eliminacije iz Kupa (od Sutjeske) pričao o procesu koji traje i iz kojeg se uči.

– Prolazimo kroz teške stvari. Od prvog dana smo svjesni puta i procesa kroz koji moramo da prođemo i bez kojeg se ne može. Pokušavamo da napravimo kompaktnu, borbenu grupu i igrače koji igraju jedan za drugoga – što oni i rade. Ali smo limitirani u dosta segmenata. Zato za nas nema stajanja. Radićemo najbolje što možemo, a rezulatate i pouke vidjećemo na kraju sezone.

Ogroman problem za naš tim je povreda Božovića. Oporavio se, ali to još nije to.

– Nadam se da povreda neće biti ozbiljnija. Takve je prirode da je bukvalno čitavu polusezonu izgubio zbog toga. Vidi se na njemu, po pokretima da je daleko od idealne situacije. To nas puno uslovljava, a pokušavamo i to da da umanjimo. Ne možemo svaki put, ali šta je tu je.

U nedjelju naš tim očekuje nova obaveza.

– U odnosu na prvi dio sezone sada smo u drugačijoj situaciji. Za nas je svaka utakmica derbi i protiv svakoga moramo da igramo na 300 odsto. Igrači to moraju da shvate i jesu nakon nekoliko posljednjih utakmica. Potrebne su nam pobjede, a za dobar rezultat neophodno nam je da se mnogi faktori poslože. Sa druge strane, svaka utakmica za našu mladost je dobitak, jer stvaramo kostur za narednu godinu. Vjerujem da će nam osnova poslužiti za budućnost.

Liga je puna iznenađenja, uzbudljiva je kaže naš trener.

– Interesantna je. Naša prethodna utakmica je bila zanimljiva za gledanje. To je plus za rukomet.