Mrvaljević: Rudar želi da se iskupi za poraze od Komova i Mornara

Mrvaljević: Rudar želi da se iskupi za poraze od Komova i Mornara

Do kraja sezone ostalo je još pet kola, u kojima će naš tim pokušati da sačuva 5. mjesto na tabeli SBbet Prve lige, što bi poslije podmlađivanja ekipe i svih problema bio uspjeh.

A jedan od najtežih zadataka biće sjutrašnje gostovanje Rudaru (19 sati), ekipi koja je na polusezoni dijelila 1. mjesto sa Lovćenom i Budvanskom rivijerom.

Pljevljaci su u drugom dijelu sezone posustali, doživjeli očekivani poraz od Lovćena, ali i iznenađujuće od Komova i Mornara 7, zbog čega sada moraju da se iskupe.

– Poslije poraza od Komova i Mornara 7, Rudar sigurno želi da kod kuće napravi dobru atmosferu i osvoji dva boda. Domaći će biti jako motivisani da izađu iz negativne serije, očekuje nas jako teška utakmica i velika borbenost rivala – rekao je Draško Mrvaljević.

Trener „plavih” ističe da sve konce igre tima Nedima Selmanovića drži Nemanja Vuković.

– Rudar ima kvalitet, nadam se da ćemo igrati sa puno žara i pokušati da zaustavimo igru rivala 1 na 1 i 2 na 2. Sve potiče od srednjeg beka Vukovića, koji dosta vuče i stvara dobre pozicije saigračima. Prevashodno prema njemu moramo da odigramo disciplinovano i maksimalno koncentrisano.

Rudar ima i dobru odbranu.

– Sve su to dobri igrači, imaju kvalitetnu, visoku zonu 6-0, koji teško možemo da „prepucamo”. Prije svega želimo da borbenom igrom nametnemo naš ritam i da mladi igrači, koji će i ovog puta dobiti šansu, pokažu šta znaju, stasavaju i trasiraju put za budućnost u našem klubu. To nam je zadatak za ovu generaciju igrača.

Na ljeto se očekuje rekonstrukcija tima, što najavljuje i 43-godišnji Cetinjanin.

– Očekuje nas nekoliko iznenađenja za narednu godinu, ali nam je u ostatku ove sezone cilj da ovi momci dobiju iskustvo, pokažu šta znaju i koliko mogu. Naravno, imamo veliko razumijevanje za velike oscilacije, to je sastavni dio procesa i učenja. Nadam se da ćemo pružiti što bolji otpor Rudaru i pokušati da zabilježimo dobar rezultat, ali želim prije svega da ostanemo skoncentrisani na zadatke, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti – zaključio je Mrvaljević.