Mrvaljević: Cilj je da igramo što brže nakon osvojenih lopti

Mrvaljević: Cilj je da igramo što brže nakon osvojenih lopti

Poslije prve pobjede u 2023. godini, „crta” se šansa i za drugu – naši seniori večeras (19 časova) u Univerzitetskoj dvorani dočekuju Partizan.

Tivćani su na diobi 9. i 10. pozicije sa Mornarom, ne blistaju ove sezone, što bi tim Draška Mrvaljevića mogao da iskoristi.

Ali, ni kod nas nije sve blistavo. Nemanja Barac je završio sezonu zbog loma noge, neki igrači su otišli, a ni najvažniji igrač u bekovskoj liniji, Danilo Božović, nije u najboljem zdravstvenom stanju.

– Radili smo ove sedmice da se igrači oporave. Božović nije fit, nema Barca, a pokušaćemo da odigramo čvrstu, takmičarsku utakmicu. Ne sumnjam da će biti tijesna, kao i svaka koju smo odigrali u posljednjem periodu – rekao je Mrvaljević.

Tivćani su znatno iskusniji, adut „plavih” može da bude polet.

– Biće sigurno interesantna utakmica, gledaoci koji dođu će imati šta da vide. Partizan je takmičarski dobra ekipa, moramo da nađemo rješenje da odgovorimo na njegovu igru jedan na jedan i dva na dva, kako bismo upisali drugu pobjedu u godini. Cilj je da zatvorimo napad rivala i pokušamo da igramo što brže nakon osvojenih lopti. To nam je prioritet.

Budućnost je jedna od najmlađih ekipa u ligi i normalno je da ima velike uspone i padove, poručuje Mrvaljević.

– Ostatak sezone će nam poslužiti da vidimo kako će mlađi da odgovore zahtjevima. Želimo da svedemo oscilacije na najmanju moguću mjeru, ali je to teško sa ovako mladom ekipom. Fokisirani smo na našu igru, jer ima puno grešaka stvari koje možemo da ispravljamo – zaključio je nekadašnji kapiten reprezentacije Crne Gore.

Utakmica kadeta počinje u 16.30 časova.