Nemanja Barac polomio nogu – pet sedmica gips, pa oporavak

Nemanja Barac polomio nogu – pet sedmica gips, pa oporavak

Veliki peh za Budućnost – prvo desno krilo i drugi strijelac našeg tima, Nemanja Barac, polomio je nogu i za njega je sezona završena.

Iskusni Mijkovčanin je peh doživio sinoć na treningu prvog tima.

– Pred kraj treninga, kada smo igrali dva puta po pet minuta na dva gola, u brzom centru sam se sapleo u duelu sa saigračem. Došlo je do nezgodnog položaja noge i ustanovljeno je da mi je pukla kost u zglobu lijeve noge – rekao je 27-godišnji Barac.

Sada ga čeka dug oporavak.

– Pet sedmica moram da nosim gips, a onda ide fizikalna terapija i polako vraćanje na teren. Nisam sa doktorima pričao o tome kada bih mogao da se vratim, nakon kontrole su detaljnije znati šta i kako dalje. Vjerovatno je završena sezona za mene.

Kada se desio sudar, znao je da je povreda ozbiljna, ali je ispalo bolje nego što je očekivao.

– Odmah sam vidio po položaju noge da je slomljena, ali sam mislio da je mnogo ozbiljnije, da će mi biti potrebna operacija. Nisam osjećao preveliku bol u dvorani, valjda od adrenalina, ali je pri transportu sve to bilo mnogo jače. Doktori su mi namjestili zglob, vratili sve na svoje mjesto i stavili gips.

Barac će se na početku oporavljati u rodnom Mojkovcu, a žao mu je što neće moći da pomogne saigračima. Ovo je ko zna koji po redu peh za tim Draška Mrvaljevića ove zime.

– Drugi dio sezone nije krenuo kako planirali, mnogo povreda nas je omelo u planovima. Na momcima ostaje da se bore za što bolje mjesto na tabeli, vidjećemo šta će biti na kraju. Imaće moju veliku podršku – poručio je Barac.