Šofranac: Dobro ćemo iskoristiti pauzu i protiv Rudara se pokazati u najboljem izdanju

Šofranac: Dobro ćemo iskoristiti pauzu i protiv Rudara se pokazati u najboljem izdanju

Nije bilo uzbune nakon serije poraza u 2023. godini, naš tim je u pretprošlom kolu SBbet Prve lige savladao Sutjesku (25:24), i negdje se, na krilima samopuzdanja iz ovog, sačekao novi meč sa Partizanom 1949 iz Tivta.

Ali, u još jednom dramatičnom duelu, Budućnost je izgubila od Tivćana (30:28). Rezultat je mogao da bude drugačiji, ali ponovo su promašaji sa sedam metara i iz dobro izgrađenih akcija, direktno uticali na ovakav epilog.

– Mnogi naši igrači prvi put igraju Prvu ligu i vidljivo je neiskustvo. Prilično smo mlada ekipa i fali nam rutina kod šuteva kada se lomi rezultat. Uz sve to, imali smo određene probleme sa povredama, falilo nam je dosta igrača koji se polako vraćaju nakon pauze – kazao je Milo Šofranac.

Naš pivot, koji je posljednje dvije sezone nastupao u Grčkoj, vjerovao je da je to – to nakon pobjede nad Nikšićanima.

– Mislio sam da nam nije dan, ali ne može biti to i tako nakon ovoliko kola. Pobijedili smo Sutjesku, mislio sam da smo konačno stali na noge, ali desio se peh sa Partizanom. Sada imamo pauzu i vjerujem da ćemo je dobro iskoristiti pred put duel sa Rudarom. Siguran sam da ćemo u narednom meču dati sve od sebe i pokazati se u najboljem izdanju.

Šofranac kaže da se na treninzima odlično radi, ali da je utakmica nešto drugo.

– Sa Draškom se odlično radi i veoma sam zadovoljan. Ali, jedna smo ekipa na treninzima, a druga na utakmicama. Zaista smatram da su faktori mladost i povrede, koje su se nakupile, glavni krivci za neke od poraza.

Vjeruje da će ekipa igrati bolje, kao što je vjeruje, jer je tek počeo da nastupa za naš tim, u sebe kroz još kvalitetnija izdanja.

– Zadovoljan sam, tek sam počeo da igram, uklopio sam se dobro i momci su me dobro prihvatili. Čeka nas još dosta posla i ovakvog rada koji mi lično prija. Jasno je da će vremenom mnoge stvari da legnu – istakao je Šofranac.