Vukić vjeruje u dobar finiš sezone: Možemo da se ispravimo za loš period

Vukić vjeruje u dobar finiš sezone: Možemo da se ispravimo za loš period

U evropskom rukometu vjerovatno niko nema mlađi golmanski par od Budućnosti.

Savo Vujović 30. aprila slavi 19. rođendan, 13 dana kasnije sa njim će se „izjednačiti” njegov sugrađanin sa Cetinja, Nikola Vukić.

Mladi čuvar mreže, koji je sa 16 gdina bio najmlađi debitant u istoriji Lovćena, u posljednje vrijeme brani odlično i opravdava povjerenje Draška Mrvaljevića i trenera golmana Nikole Lipovine.

Kada je stigao poziv našeg kluba, nije se dvoumio.

– Prije svega, svidjela mi se trenerova ideja, što želi da u ovoj sezoni da priliku nama mladim igračima da napredujemo i steknemo iskustvo u seniorskoj konkurenciji. Nisam puno razmišljao kad sam dobio ponudu da dođem u Podgoricu. Znao sam da će to to biti dobar potez za mene, jer ću dosta napredovati i dobiti iskustvo. Atmosfera u klubu je odlična, radimo svaki dan naporno, treninzi su na najvećem mogućem nivou, i trener gleda da izvuče maksimum iz svakog igrača – rekao je Vukić.

Ističe i značaj Lipovine.

– S obzirom na to da smo svi golmani u klubu mladi, trener Nikola Lipovina radi svaki dan sa nama maksimalno. I meni je mnogo pomogao od početka sezone, veoma sam mu zahvalan na tome. Takođe sam puno zahvalan i našem starijem kolegi Vasiliju Pečurici, koji brani u Sjevernoj Makedoniji. Bio je nekih mjesec i po-dva sa nama dok je čekao radnu vizu, puno smo radili sa njim i dosta napredovali, što vidim po sebi.
Budućnost je prvi dio sezone u SBbet Prvoj ligi završila na 4. mjestu, sa šest pobjeda, remijem i porazima od tri najbolje ekipe (Lovćena, Budvanske rivijere i Rudara).

U proljećnjom dijelu je došlo do pada zbog velikog broja povreda.

– Prvi dio sezone je bio odličan za nas, jer smo se nalazili na 4. mjestu, odmah ispod tri ekipe koje su se u tom periodu borile za titulu. Što se tiče drugog dijela, koji je dosta gori od prvog, imali smo puno problema sa povredama i ostali smo do kraja sezone bez jednog od najboljih i najiskusnijih igrača, Nemanje Barca. Naravno, nije ovo neki razlog koji može opravdati loše partije u ovom drugom dijelu, ali vjerujem u svoje saigrače i mislim da možemo da se ispravimo za ovaj loš period. Imamo još pet utakmica do kraja sezone i ne preostaje nam ništa drugo bez da u svakoj od njih damo sve od sebe i potrudimo se da iz njih izvučemo najbolji mogući rezultat.

Golmani kasnije sazrijevaju, karijere im dugo traju, a Vukiću je cilj da stigne do dresa sa državnim grbom.

– Ciljevi u karijeri su mi, kao i svakom mladom igraču, da iz dana u dan napredujem što više i da jednog dana zaigram u inostranstvu. I, naravno, da branim boje naše države. Za sve to je potrebno mnogo rada i truda. Radim maksimalno svaki trening i svaku utakmicu i dokazujem se treneru, koji nas predvodi i u reprezentaciji.

Mrvaljevićev tim će u subotu gostovati Rudaru, koji je u drugom dijelu sezone posustao nakon što je na polovini šampionata dijelio 1. mjesto sa Lovćenom i Budvanskom rivijerom.

– Nakon poraza od Partizana na svom terenu, u subotu nas u Pljevljima očekuje veoma težak meč protiv veoma dobre ekipe, koja je ove sezone uspjela da iznenadi velikog favorita za osvajanje titule, Budvu. U Podgorici smo od njih doživljeli težak poraz, ali daćemo sve od sebe da u subotu dođemo do pobjede, uz poštovanje i respekt prema ekipi Rudara.

Nikola još pamti debi u seniorskoj konkurenciji na golu Lovćena.

– Ne znam jesam li i dalje najmlađi debitant u Lovćenu, jer su ove sezone dobila šansu takođe dva mlada igrača. Tada sam imao 16 godina, bila je to utakmica kupa u Baru, kada sam dobio priliku da budem u sastavu, zbog bolesti drugog golmana. Te utakmice ću se uvijek vrlo rado sjećati. Dobio sam priliku u posljednjih pet-šest minuta, odbranio sam dva sedmerca i jedan šut sa 9 metara. Ta utakmica mi je mnogo značila i uvijek ću je pamtiti – zaključio je Vukić.