Žestok ritam Budućnost Podgorice: Spremaju se za napad na Prvu ligu

Žestok ritam Budućnost Podgorice: Spremaju se za napad na Prvu ligu

U drugoj crnogorskoj ligi za rukometaše nastupa pet timova, od kojih su tri u konkurenciji za ulazak u viši rang budući da druge ekipe Lovćena i Berana 1949 nemaju pravo nastupa u eliti.

Od te tri, Zabjelo nema šanse da se domogne Prve lige jer ima sedam poraza iz isto toliko mečeva, pa se borba za statusni napredak vodi između Budućnost Podgorice i Brskova.

,,Plavi“ zaostaju bod za prvoplasiranim Lovćenom 2, isto toliko imaju više od Mojkovčana, koji su odigrali meč manje.

– Počeli smo sa radom prije desetak dana i igračima smo nametnuli žestok tempo. Izvanredno sprovode sve naše zamisli, nemam nikakvih zamjerki, a zaista im nije lako u ovom dijelu priprema gdje je akcenat stavljen na fizičku spremu. Taktički dio je igračima zanimljiviji, uskoro ćemo preći na to i ne sumnjam u posvećenost igrača do kraja. Siguran sam da ćemo spremni dočekati nastavak sezone – kazao je Nikola Jablan, trener Budućnost Podgorice.

Podgorički drugoligaš će proljećni dio sezone početi 13. ili 14. februara utakmicom osmine finala Kupa sa Rudarom, a ukoliko iznenadi Pljevljake u četvrtfinalu bi ga čekala Budvanska rivijera Budva.

Stručni štab ,,nove“ Budućnosti, osnovane u avgustu 2019, fokusiran je ipak na obaveze u prvenstvu.

– Uradićemo sve da namučimo Rudar, ako nam se ukaže šansa da iznenadimo – naravno da ćemo je iskoristiti. Igrali smo polufinale Kupa za prošlu sezonu i to je bilo veoma korisno iskustvo za našu mladu ekipu. Međutim, naš prioritet je prvenstvo. U prvom kolu nastavka sezone smo slobodni, a onda početkom marta dočekujemo Brskovo. Za nas je to meč sezone, ukoliko pobijedimo – bićemo jednom nogom u Prvoj ligi. Imali smo neplaniranih poraza tokom jeseni, sad ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Plan nam je da se revanširamo Brskovu i potom proslavimo direktan plasman u Prvu ligu – istakao je Jablan.

Nekadašnji golman Lovćena vjeruje da bi to doprinijelo popularizaciji muškog rukometa u glavnom gradu.

– Znamo da nosimo ime koje mnogo znači za Podgoricu. Nije sve u trofejima, naša želja je da napravimo zdrav kolektiv, u kojem će djeca iz Podgorice imati priliku da otkriju rukometne tajne. Želimo da napravimo Budućnost koja će biti garant svijetle budućnosti muškog rukometa u glavnom gradu. Plasman u Prvu ligu bio bi veliki podstrek na tom putu, a nadam se i da bi podstaklo ljude da nam pomognu kako bi igrači imali neophodne uslove, za što nijesu potrebna prevelika finansijska sredstva – poručio je Jablan.